Bewoners

Bart van Broekhoven Bas Wouters Bram Wijnen Gislene Voets Karin van den Heuvel
Margje van den Hurk Rick Koemans Thomas Voets Wouter Langerak

Noortje Baeten

Hallo, ik ben Noortje Baeten, geboren op 09-08-1992 in Den Bosch. Ik ben opgegroeid in Vught samen met mijn zus Aggie, die nu studeert in Eindhoven en samenwoont met haar vriend Sander. Tot ik ging verhuizen naar Berlicum in 2011, heb ik altijd bij mijn ouders en Aggie gewoond in Vught.

Bij mijn geboorte zat de navelstreng 4 maal om mijn nek, daardoor heb ik zuurstoftekort gekregen en ben spastisch geworden. Hierdoor kan ik niet zelfstandig zitten, staan e.d. en ik kan ook niet veel praten. Ik praat wel een paar woordjes, maar vertel het meeste door middel van gebaren, mimiek, geluiden en mijn communicatie-apparaat de Tobii.

Ik heb op de Speelbergh (vroegbehandeling) in Tilburg gezeten tot mijn 3e jaar, daarna 3 jaar op de Gabriëlschool in Den Bosch. Vanaf de zomer van 1999 ging ik naar de mytylschool in Tilburg, tot 12 jaar later het afscheid in maart 2011. Regelmatig logeerde ik in die 12 jaar op de Koordeley in Tilburg.

Ik ga nu 2 dagen in de week naar dagbesteding de Werf in Boxtel en 2 dagen naar dagbesteding Buiten Gewoon in Berlicum.

Ik zwem eenmaal in de twee weken vanuit de Werf, in Boxtel. Heerlijk! 
Ik kan heel erg genieten van de mensen om me heen, samen gezellige dingen doen, of een gezelschapsspelletje, of samen boodschappen doen enz. Ik lig in een deuk om de grapjes die gemaakt worden.
Eenmaal in de twee weken ga ik op mijn vrije woensdag een halfuur paardrijden in Middelrode bij Paardrijk.
Aan de Beekstraat heb ik een fijn eigen huis, met een mooie slaapkamer en badkamer en een grote tuin.
Ik geniet van de mooie omgeving waarin in lekker zelfstandig kan rijden in mijn elektrische rolstoel.

 



Stichting Buiten Gewoon, Woon- en werkboerderij te Berlicum